Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΕ VIDEO

Τα video που ακολουθούν είναι πολύ σύντομα σε χρονική διάρκεια για αυτονόητους λόγους με καταγραμμένη επίσης μία σύντομη πειραματική διαδικασία.

Στο παρακάτω video θα δείτε πρωτόζωα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε νερό βρύσης μέσα σε βάζο με ανεμώνες για 15 ημέρες και σε θερμοκασία περίπου 22 οC. Μεγέθυνση Χ40.

Στο παρακάτω video θα δείτε βακτήρια τα οποία αναπτύχθηκαν σε νερό βρύσης μέσα σε δοχείο με σέλινο για 20 ημέρες και σε θερμοκρασία περίπου 22 οC. Μεγέθυνση Χ100. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκε σέλινο με τις ρίζες του πάνω στις οποίες υπήρχε μικρή ποσότητα χώματος (photo αριστερά). Στο νερό αναπτύχθηκαν επίσης και πρωτόζωα, τα οποία δεν είναι εμφανή μια και δόθηκε έμφαση στην εστίαση κυρίως των βακτηρίων. Παρόλα αυτά η παρουσία δύο πρωτοζώων ανάμεσα σε ένα πλήθος βακτηρίων, δίνει τη δυνατότητα της σύγκρισης του μεγέθους των δύο αυτών μικροοργανισμών. Έγινε χρήση του ελαιοκαταδυτικού φακού του μικροσκοπίου και δυστυχώς αυτή ήταν η καλύτερη, δυνατή λήψη που μπόρεσα να πετύχω με το οπτικό μικροσκόπιο που διατίθεται στα εργαστήρια των σχολικών μονάδων. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου