Τετάρτη 27 Απριλίου 2011


Το Guiyu είναι μια μικρή πολή στη Κίνα με τα περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα (e-waste) στη γη, σύμφωνα με την Wikipedia. Το Guiyu άρχισε να εισάγεται ηλεκτρονικά απόβλητα από το 1995 κυριώς από αναπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ ! Η επεξεργασία των ηλεκτρονικών αποβλήτων απασχολεί περίπου 150.000 άτομα. Ο μέσος μισθός είναι 1,20 ευρώ και..

...
ο μέσος όρος εργασίας είναι 16 ώρες την ημέρα ! Αυτά τα γενναιόδωρα 1 ευρώ και 20 λεπτά προέρχονται από την ανάκτηση των πολύτιμων μετάλλων και τα άλλα χρήσιμα εξαρτήματα που έχουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα .
Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση , οι εργαζόμενοι στην πόλη επεξεργάζονται 1,5 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ανά έτος, και πετυχαίνουν 75 εκατ. δολάρια σε έσοδα.
Το μεγαλύτερο μέρος αποβλήτων, το 80% προέρχεται από το εξωτερικό , αφού είναι 10 φορές φθηνότερο για τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξάγουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε άλλες χώρες !
Αν αναλογιστούμε ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν 400 εκατομμύρια ηλεκτρονικά προϊόντα ανά έτος, και μόνο το 2005 παράχθηκαν 2,6 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ... οι ποσότητες των ηλεκτονικών αποβλήτων είναι τεράστιες !!








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου